Warsztaty kiszenia kapusty

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
17 października 2024

Kapusta kiszona jest podstawą wielu dań kuchni polskiej, takich jak: bigos, kapuśniak, krokiety czy pierogi z kapustą. Dzięki uprzejmości Koła Gospodyń Wiejskich w Sycewicach, uczniowie uczący się języka kaszubskiego w naszej szkole zostali zaproszeni na kiszenie kapusty metodą tradycyjną. Towarzyszyła im pani Renata Kopczewska- nauczycielka języka kaszubskiego. Dziękujemy KGW w Sycewicach za zaproszenie i możliwość poszerzenia wiedzy, a także umiejętności!

Autor: Eliza Labuda - Kopycińska

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Prowadząca warsztaty, przed nią uczniowie

    Prowadząca warsztaty, przed nią uczniowie

  • Powiększ zdjęcie Uczniowie ubijający kapustę w beczce

    Uczniowie ubijający kapustę w beczce